چکیده:
مشتقات مواد نفتی مانند پلاستیک ها مشکلات زیست محیطی جدّی را به وجودآورده اند. به همین منظور، تحقیقات اخیر بر روی بهبود بسته بندی خوراکی زیست تجزیهپذیر برای موادغذایی تأکید دارند. تولید این نوع بستهبندی جدید، نیازمند بررسی تأثیر هر یک از اجزای تشکیل دهندۀ مادۀ بستهبندی بر روی ویژگی های اساسی آن است. اسانس های روغنی ترکیبات حائز اهمیتی جهت استفاده در بسته بندی زیست تجزیه پذیر مواد غذایی داشته که این اساساً به دلیل طبیعی بودن و خواص عملکردی (آنتیاکسیدان/ضدمیکروبی) آنها است و ممکن است خاصیت خوراکی- زیست تجزیه پذیری فیلمها در بسته بندی مواد غذایی بر خواص مختلف (ظاهر، بافت و...) تأثیر بگذارد که همۀ این عوامل مستقیماً روی مشتری پسندی محصول نیز تأثیرخواهد داشت. هدف این مقاله مرور آخرین یافته ها در مورد چگونگی تأثیر اسانس های روغنی بر روی ویژگی های فیلم ها و پوشش های خوراکی از جمله ساختار مولکولی، خواص فیزیکی(بافت، ممانعت کنندگی و ظاهر)، ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی است. آنچه که تاکنون از مطالعات مختلف حاصل شده است این است که اسانس های روغنی بر روی یکپارچگی ماتریس پلیمر تأثیر می گذارند و این امر بسته به نوع واکنش روغن و پلیمر منجر به بروز تغییرات فیزیکی می شود. به طور کلی، ساختار فیلم با افزودن روغن تضعیف می شود در صورتی که خاصیت ضدآبی آن تقویت می شود و شفافیت فیلم کاهش می یابد. اسانس های روغن میتوانند خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی را در فیلم ایجاد نمایند. ترکیب اسانس و واکنش های روغن- پلیمر تأثیر آن را به عنوان یک جزء فعال تعیین می نماید.
چکیده انگلیسی:
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.