چکیده:
بکارگیری فنّاوری بسته بندی فعال و هوشمند علاوه بر به تأخیر انداختن اثرات نامطلوب محیطی بر مواد غذایی، مکانیسمی پویا را در نگهداری محصول به کار میگیرد. این فنّاوری بر اثرات متقابل بین پوشش با ماده غذایی و یا محیط پیرامون آن، به منظور بهبود کیفیت و ایمنی ماده غذایی پایهریزی شده است که در برگیرنده مواردی مانند تاخیر اکسیداسیون، کنترل شدّت نفس، سرعت رشد میکروبی و مهاجرت رطوبت میباشد. جاذب های اکسیژن، آزاد کننده های دی اکسید کربن، جاذبهای بو، حذفکننده های اتیلن و آزاد کننده عطر، مثال هایی از بستهبندی های فعال بوده، در حالی که شاخص های زمان- دما، شاخص رسیدگی، حسگرهای زیستی و شناساگرهای امواج رادیویی، مثال هایی از بستهبندهای هوشمند میباشند. با توجّه به برقراری اثرات متقابل بین بستهبندی و مواد غذایی و/ یا محیط پیرامون آن، مهاجرت مواد فعال می تواند بیانگر یک نگرانی در خصوص ایمنی مواد غذایی بستهبندی شده با این فنآوریها باشد. از این رو، تاکنون مقرّرات و قوانین مختلفی نظیر: مقرّرات/EC 2004/1935 با مفاد و اصلاحیه آن در خصوص مواد در تماس با ماده غذایی و به طور کاملتر مقرّرات /EC2009/450 برای استفاده صحیح، ایمنی و هم چنین بازاریابی بسته بندی های فعال و هوشمند تنظیم شدهاند.
چکیده انگلیسی:
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.