چکیده:
امروزه مطالعات بسیاری به منظور استفاده از عصاره های طبیعی برای افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی صورت پذیرفته است. توت فرنگی میوه ای با ارزش غذایی و تقاضای مصرف بالا و قابلیت ماندگاری پایین است. در این مطالعه، به منظور اثر ترکیبات طبیعی در طول دوره نگهداری انبارداری، از عصاره دارچین برای پوشش دادن روی درب ظروف استفاده گردید. نمونه های توت فرنگی درون ظروف بسته بندی فعال، در غلظت های ppm (250-500-1000-1500-2000) از عصاره دارچین آماده و به عنوان عامل ضد میکروبی بسته بندی شده در دمای 4 درجه سانتی گراد و رطوبت 95 درصد نگهداری شد. خصوصیات ماندگاری میوه توت فرنگی در طی دوره انبارمانی 10، 6، 3 روزه با آزمون های فیزیکوشیمیایی که شامل(افت وزن – مواد جامد محلول- اسیدیته قابل تیتراسیون) و میکروبی (شمارش کپکی) اندازه گیری شد. بررسی تیمارهای مختلف نشان داد که عصاره دارچین در غلظت 500ppm علاوه بر تأخیر در فساد قارچی میوه، سبب بهبود شاخصهای کیفی آن نیز می شود به طوری که در مقایسه با نمونۀ شاهد، استحکام بافت افزایش و میزان افت وزن، شدّت تنفس و درصد خرابی کاهش مییابد و همچنین درصد مواد جامد محلول و اسیدیته نیز حفظ می شود. استفاده از ترکیبات طبیعی و تعیین غلظت مؤثر آن می تواند بر میزان انبارمانی میوه توت فرنگی مؤثر باشد که علاوه بر پاسخ به فشار مصرفکننده در خصوص کاهش افزودنی های شیمیایی به محصولات باغی، موجب بهبود شرایط تجاری در این محصول نیز می شود.
چکیده انگلیسی:
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.