چکیده:
به منظور توسعة صادرات خشکبار، محصول تولیدی باید عاری از هر گونه آلودگی باشد. خشکبار تولیدی در ایران اغلب آلودگیهای میکربی از جمله کپک و مخمر و یا کلیفرمها را نشان میدهد که گاهی این آلودگیها از حدود استاندارد نیز خارج است. به منظور حفظ بازارهای صادرات خشکبار ایران، باید روشهای پاکسازی محصول از آلودگیهای احتمالی معرفی شود. در این طرح ابتدا آزمونهای شمارش کلیمیکربی، کلیفرمها، و کپک و مخمرنمونههای خشکبار (آلو، کشمش، و برگه، محصول سال 1380 در استان خراسان) انجام شد. پس از مشخص شدن مقدار و نوع آلودگی، نمونههای آلوده تحت دو روش شیمیایی (دود دادن با گوگرد) و فیزیکی (مایکروویو) آلودگیزدایی شد. سپس مجدداً آزمونهای شمارش کلیمیکربی، کلیفرم، و کپک و مخمر و تعیین میزان ویتامین ث انجام شد. میزان اسید اسکوربیک در نمونههای آلوی تیمار شده با مایکروویو (26 میلیگرم درصد گرم)، به طور معنیداری از انواع تیمار شده با گوگرد (20میلیگرم درصد گرم) بیشتر بود اما این اختلاف در مورد محصولات کشمش و برگه معنیدار نبود. از سوی دیگر، باقیماندة انیدریدسولفورو در کشمش تیمار شده با گوگرد 1200قسمت در میلیون قسمت، از حدود استاندارد بالاتر بود، لذا روش تیمار با مایکروویو را جهت آلودگیزدایی از محصولات خشکبار آلوده میتوان پیشنهاد کرد.
چکیده انگلیسی:
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.