چکیده:
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین متغیرهای NT-ProBNP، گالکتین-3 و هورمون آلدسترون در اسکی بازان زبده استقامتی پس از اسکی حاد استقامتی در ارتفاع بود.
روششناسی: تعداد 24 اسکیبازان استقامتی نخبه مرد (سن: 25 سال؛ چربی بدن: 14 درصد) در دو گروه (تجربی، کنترل) 12 نفری تقسیم شدند. برنامه تمرینی اسکی صحرانوردی شامل مسیر اسکی 5/8 کیلومتر، میانگین زمانی 65 دقیقه و شدت میانگین معادل 90-70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی بود. مقادیر NT-proBNP با روش ELISA ارزیابی شد. یک هفته پس از اسکی، آزمون دویدن روی تردمیل با شیب و مسافت و زمان طی شده مشابه با پیست اسکی انجام شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد تنها بین متغیرهای گالکتین-3 با NT-ProBNP و هورمون آلدوسترون با NT-ProBNP در ارتفاع ارتباط معنی داری دارند (05/0p<).
نتیجهگیری: افزایش فشار فیزیولوژیکی روی قلب ناشی از قرار گرفتن در معرض هایپوکسی و کم آبی، احتمالاً موجب تغییرات هورمون آلدسترون و گالکتین-3 به عنوان یک مارکر فیبروتیک سلولی شده است.
چکیده انگلیسی:
Aim: The purpose of this study was to investigate the relationship between NT-proBNP, galactin-3 and aldosterone variables in endurance skiers after endurance skiing in height.
Method: Twenty four elite endurance skiers (age: 25 years; body fat: 14%) were divided into two groups (Experimental, Control). The skiing program included a skiing route of 8.5 km, a mean time of 65 minutes, and an average intensity of 70-90% of the maximum oxygen consumption. The NT-proBNP values were evaluated by ELISA. A week after skiing, a ride on a treadmill was done with a slope and distance and a similar time with the ski resort. To examine the relationship between the variables studied, Pearson correlation coefficient was used at a significant level of 5% using SPSS version 22 software.
Results: : The results showed that only galatin-3 with NT-ProBNP and NT-ProBNP with aldosterone showed significant correlation in height (P<0.05).
Conclusion: Increasing physiological pressure on the heart caused by exposure to hypoxia and dehydration may lead to changes in the aldosterone and galactin-3 hormone as a fibrotic cell marker.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.