تأثیر سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis L.) در جیره غذایی بر بهبود شاخصهای رشد، بیوشیمیایی خون و ترکیبهای بدنی ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus)
تأثیر سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis L.) در جیره غذایی بر بهبود شاخصهای رشد، بیوشیمیایی خون و ترکیبهای بدنی ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus)
عنوان فارسی :
تأثیر سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis L.) در جیره غذایی بر بهبود شاخصهای رشد، بیوشیمیایی خون و ترکیبهای بدنی ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus)
عنوان انگلیسی :
Effects of different levels of essential oils (Satureja hortensis L.) in diet on improvement growth, blood biochemical and body composition of roach fry (Rutilus caspicus)
چکیده:
افزایش بازدهی رشد و بازماندگی از اهداف مهم آبزیپروری نوین میباشد. بدینمنظور در این مطالعه با توجه به اثرات مثبت اسانس گیاهان در جیره غذایی، تأثیر اسانس گیاهی مرزه (Satureja hortensis L.) با هدف بهبود شاخصهای رشد، بیوشیمایی خون و ترکیبهای بدن بچه ماهی کلمه (Rutilus caspicus) بهمدت 60 روز بررسی شد. در این بررسی 360 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 07/0±29/2 گرم با جیره غذایی بهترتیب حاوی 100، 200 و 400 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم غذا و گروه شاهد (فاقد اسانس) تغذیه شدند. نتایج نشان داد که بالاترین وزن نهایی و درصد افزایش وزن بدن، پایینترین ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه، بیشترین میزان پروتئین و کمترین میزان چربی در جیره حاوی 200 میلیگرم اسانس بود (0.05>P). پروتئین کل و آلبومین تیمار 200 میلیگرم اسانس افزایش معنیداری را با سایر تیمارها نشان داد (0.05>P). همچنین پایینترین سطح کورتیزول و گلوکز، در جیره حاوی 200 میلیگرم اسانس با اختلاف معنیداری با تیمار شاهد نشان داده شد (0.05>P). در مجموع بهنظر میرسد سطح 200 میلیگرم اسانس مرزه در جیره غذایی بچه ماهیان کلمه خزری میتواند بر شاخصهای رشد، بازماندگی، پروتئین کل، گلوکز و ترکیب بدنی بچه ماهیان کلمه مؤثر باشد.
چکیده انگلیسی:
Increasing the efficiency of growth and survival is one of the important goals of modern aquaculture. For this purpose, with regard to the positive effects of essential oils in the diet, the effects of essential oil (Satureja hortensis L.) was investigated with the aim of improving the growth, blood biochemical and body composition indices of roach fry (Rutilus caspicus) for 60 days. In this study, 360 individuals with an average weight of 2.29±0.07 g were fed with a diet containing 100, 200 and 400 mg per kg of food and control group (without essential oil). The results showed that the highest final weight and percentage of body weight gain, lowest feed conversion rate and especial growth rate, the greatest amount of protein and lowest amount of fat were found in the diet containing 200 mg of essential oil (P<0.05). Total protein and albumin in the treatment containing 200 mg of essential oil showed a significant increase as compared with other treatments (P<0.05). In addition, the lowest level of cortisol and glucose in the diet containing 200 mg of essential oil showed significant difference with control treatment (P<0.05). In general, it seems that the Satureja essential oil at a level of 200 mg in the diet could be effective in growth, survival, total protein, glucose and body composition of roach fry.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.