اثر جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل (Leucaena leucocephala ) بر قابلیت هضم، تخمیر آزمایشگاهی و تجزیهپذیری (in situ) در گاو و گاومیش
اثر جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل (Leucaena leucocephala ) بر قابلیت هضم، تخمیر آزمایشگاهی و تجزیهپذیری (in situ) در گاو و گاومیش
عنوان فارسی :
اثر جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل (Leucaena leucocephala ) بر قابلیت هضم، تخمیر آزمایشگاهی و تجزیهپذیری (in situ) در گاو و گاومیش
عنوان انگلیسی :
Effect of replacing alfalfa with subabul (Leucaena leucocephala) pod on digestibility, in vitro fermentation and in situ degradability in cow and buffalo
چکیده:
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل (0، 9 و 18 درصد ماده خشک) بر قابلیت هضم، تخمیر آزمایشگاهی و تجزیهپذیری شکمبهای در گاو و گاومیشفیستوله شده انجام شد. تخمیر جیرههای آزمایشی با تولید گاز، قابلیت هضم با تلی و تری و تجزیهپذیری با روش کیسههای نایلونی تعیین شد (چهار تکرار برای هر جیره) و دادهها در قالب طرح کرتهای خرد شده تجزیه شدند. قابلیت هضم ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی در جیرههای حاوی سطوح مختلف غلاف سوبابل بین گاو و گاومیش تفاوتی نداشت (05/0<P)، اما پتانسیل تولید گاز در جیرههای حاوی غلاف سوبابل کمتر از جیره شاهد بود (05/0>P). جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل اثری بر نرخ تولید گاز، تولید توده میکروبی و دیگر فراسنجههای تخمیری در گاو و گاومیش نداشت (05/0P>). بالاترین مقدار تجزیه دیواره سلولی مربوط به تیمار شاهد (در گاومیش، 9/23 درصد و در گاو، 9/35 درصد) و کمترین مقدار مربوط به تیمار حاوی 18 درصد غلاف سوبابل (در گاومیش، 1/64 درصد و در گاو، 3/64 درصد) بود (05/0>P). جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل، فراسنجههای تجزیهپذیری شکمبهای در گاو و گاومیش را تحت تاثیر قرار نداد (05/0P>). با توجه به نتایج، جایگزینی علوفه یونجه با غلاف سوبابل در جیره گاو و گاومیش، بر قابلیت هضم و تولید گاز تاثیر نداشت، اما تجزیهپذیری شکمبهای را بهبود داد. بنابراین شاید بتوان 50 درصد غلاف سوبابل را به جای یونجه در تغذیه گاو و گاومیش استفاده کرد.
چکیده انگلیسی:
This experiment was conducted to investigate effect of replacing alfalfa with subabul pod (0, 9 and 18 % of DM) on digestibility, in vitro fermentation and ruminal degradability in fistulated cow and buffalo. Fermentation of experimental diets was determined by gas production, digestibility by tilly and terry and degradability by in situ (4 replicates per diet) and the data were analyzed by split plot design. Digestibility of dry mater, NDF and ADF of diets containing different levels of subabul pod were not different in cow and buffalo (P>0.05). But potential of gas production in diets containing subabul pod was lower than control diet (P<0.05). However, replacing alfalfa with subabul pod didn’t affect gas production rate, microbial biomass and other fermentative parameters in cow and buffalo (P>0.05). Cell wall degradability was greatest for control treatment (in buffalo 23.9 % and cow 35.9 %, respectively) and the lowest value was for diet containing 18 % subabul pod (in buffalo 64.1% and cow 64.3%, respectively) (P<0.05). Replacement of alfalfa with subabul pod did not influence degradability parameters in cow and buffalo (P>0.05). According the result, replacement of alfalfa hay with subabul pod in cow and buffalo diet, didn’t affect in vitro digestibility and gas production parameters, but improved in situ ruminal degradability. Therefore, it seems 50 % subabul pod can be used instead of alfalfa in cow and buffalo nutrition.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.