اثر استفاده از افزودنی باکتریایی، اسید آلی و اوره بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری، فراسنجه های تولید گاز و گوارش پذیری علوفه سیلو شده تریتیکاله در شرایط برون تنی
اثر استفاده از افزودنی باکتریایی، اسید آلی و اوره بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری، فراسنجه های تولید گاز و گوارش پذیری علوفه سیلو شده تریتیکاله در شرایط برون تنی
عنوان فارسی :
اثر استفاده از افزودنی باکتریایی، اسید آلی و اوره بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری، فراسنجه های تولید گاز و گوارش پذیری علوفه سیلو شده تریتیکاله در شرایط برون تنی
عنوان انگلیسی :
Effect of bacterial additives, organic acid and urea on chemical composition, fermentation characteristics, gas production and digestibility parameters of triticale forage silage in vitro
چکیده:
این مطالعه به منظور بررسی اثر استفاده از افزودنیهای باکتریایی، اسید آلی و اوره بر ترکیب شیمیایی، فراسنجههای تولید گاز و گوارشپذیری علوفه سیلو شده تریتیکاله و مقایسه آن با علوفه سیلو شده جو در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. علوفه تریتیکاله و جو در مرحله خمیری برداشت و پس از خرد کردن به ذرات 3-2 سانتیمتر در کیسههای نایلونی به صورت دستی فشرده و برای مدت 3، 7، 21 و 45 روز سیلو شدند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) علوفه سیلو شده تریتیکاله بدون افزودنی (شاهد)، 2) علوفه سیلو شده تریتیکاله + افزودنی باکتریایی (اکوسایل)، 3) علوفه سیلو شده تریتیکاله + اسید آلی (اسید فرمیک + اسید پروپیونیک)، 4) علوفه سیلو شده تریتیکاله + اوره و 5) علوفه سیلو شده جو. نتایج نشان داد که علوفه سیلو شده تریتیکاله در مقایسه با جو ماده خشک بالاتری داشت ولی بین علوفههای سیلو شده تریتیکاله این اختلاف معنیدار نبود. در تمامی تیمارها با افزایش زمان پس از سیلو کردن، مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی و کربوهیدراتهای محلول در آب روند کاهشی داشت. بین دو علوفه سیلو شده جو و تریتیکاله از نظر فراسنجههای تخمیری pH و نیتروژن آمونیاکی (به جزء علوفههای سیلو شده روز 7 و 45) نیز اختلاف معنیداری وجود داشت (05/0>P). در بین علوفههای سیلو شده تریتیکاله، علوفه سیلو شده دارای اوره در روز سوم و علوفه سیلو شده دارای افزودنی اسید آلی در روز 45، بالاترین پتانسیل تولید گاز (به ترتیب 7/386 و 1/360 میلیلیتر) را داشتند. علوفههای سیلو شده دارای اسید آلی در روزهای 3 و 45 و علوفههای سیلو شده دارای افزودنی باکتریایی در روزهای 7 و 21 دارای بالاترین میزان عامل تفکیک، توده میکروبی تولید شده و بازده تولید میکروبی بودند. بهطور کلی، نتایج نشان داد که استفاده از افزودنیهای مختلف در مقایسه با تیمار شاهد اثر قابل ملاحظهای بر ارزش تغذیهای علوفه سیلو شده تریتیکاله نداشتند، با این حال، افزودنی باکتریایی و اسید آلی پایداری هوازی سیلاژ تریتیکاله را بهبود بخشید.
چکیده انگلیسی:
A study was conducted to evaluate the effect of different additives on chemical composition, fermentation characteristic, gas production and digestibility parameters of triticale silage and its comparison with barley silage in a complete randomized design. Whole crop triticale and barley were harvested and chopped with a conventional forage harvester under farm condition to length of 2-3 cm. Representative of triticale and barley forage samples were packed manually, in triplicate into plastic bags. The filled silos were stored at ambient temperature and allowed to ensile for 3, 7, 21 and 45 days. The following treatments were applied to the forage samples: 1) triticale silage without any additives (control), 2) control + bacterial inoculants, 3) control + organic acid, 4) control + urea and 5) barley silage. Results showed that triticale silages had higher DM content than barley silage, although there were no significant differences among triticale silages. However, barley silage had lowest pH than other treatment in all times after ensilage. Triticale silage treated with organic had highest aerobic stability (p
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.