اثر سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای سرم و فلور میکروبی روده بلدرچین ژاپنی
اثر سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای سرم و فلور میکروبی روده بلدرچین ژاپنی
عنوان فارسی :
اثر سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای سرم و فلور میکروبی روده بلدرچین ژاپنی
عنوان انگلیسی :
Effect of different levels of garlic (Allium sativum) aqueous extract in drinking water on performance, blood lipids and intestinal microflora of Japanese quail
چکیده:
اثر افزودن سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای خون و میکروفلور روده بلدرچینهای ژاپنی با استفاده از 280 قطعه جوجه بلدرچین در قالب طرح کاملا تصادفی در 5 تیمار و 4 تکرار و 14 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل صفر، 5/0، 1، 5/1 و2 میلیلیتر عصاره آبی سیر در یک لیتر آب آشامیدنی بودند. در روز 42 آزمایش، از هر واحد آزمایشی دو قطعه بلدرچین به صورت تصادقی انتخاب و نمونهگیری از ایلئوم به منظور تعیین وضعیت میکروفلور صورت گرفت و سپس لاشه آنها تجزیه شد. در روز 42 از ورید بال دو قطعه بلدرچین (یک نر و یک ماده) از هر قفس نمونه خون گرفته شد و پس از جدا کردن سرم، میزان تریگلیسیرید، کلسترول کل، HDL و LDL اندازهگیری شد. افزودن عصاره آبی سیر به آب آشامیدنی بلدرچین ژاپنی اثر معنیداری بر خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، وزن نسبی اجزای لاشه و اندامهای داخلی نداشت. طول نسبی قسمتهای مختلف روده کوچک شامل دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم و غلظت لیپیدهای سرم تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0<P). اثر سطوح مختلف عصاره آبی سیر بر جمعیت لاکتوباسیلوس و کلیفرم ناحیه ایلئوم روده معنیدار نبود (05/0<P). تعداد پرگنه (CFU/g) اشریشیاکلی بدست آمده از محتویات روده بلدرچینهایی که سطح 2 میلیلیتر عصاره آبی سیر (83/5) دریافت کرده بودند کمتر از گروه شاهد (95/5) بود (05/0>P). به طور کلی میتوان گفت سطوح استفاده شده عصاره آبی سیر بر صفات مورد مطالعه بلدرچین ژاپنی موثر نبود اما سطح 2 میلیلیتر عصاره باعث کاهش اشریشیاکلی روده شد.
چکیده انگلیسی:
The effects of garlic (Allium sativum) aqueous extract in drinking water were studied on performance, blood lipids and intestinal microflora using 280 Japanese quails in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replicates and 14 birds per replicate. The treatments included 0, 0.5, 1, 1.5 and 2 mL garlic aqueous extract per litre of drinking water, respectively. On day 42, two birds per replicate were randomly selected and after sampling from ileum for determining the microflora populations, their carcasses were decomposed. Blood samples were collected on day 42 (one male and one female) and after separating the serum, triglycerides, total cholesterol, HDL and LDL were measured. The results indicated that consumption of garlic aqueous extract in drinking water had no significant effect on feed intake, daily gain, feed conversion ratio, weight of carcass, internal organs (P>0.05). Treatments had no significant effect on relative length of the small intestine segments including duodenum, jejunum and ileum, and serum lipids (P>0.05). The different levels of garlic extract had no effect on Lactodacillus and Coliform populations of ileum segment. Number of E.coli colony (CFU/g)in quails that received 2 mL extract (5.83) was lower (P<0.05) than the control group (5.95). It is concluded that the applied levels of garlic aqueous extract had no effect on the studied parameters in Japanese quail, however 2 mL extract reduced E.coli populations.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.